Luier nieuws


Luiers in het nieuws

Luiers en pampers worden wereldwijd in gigantische hoeveelheden gebruikt door mensen over de hele planeet. Een flinke belasting om het milieu zou je zeggen. Het is daarom belangrijk dat er onderzoek komt en blijft naar het produceren van milieuvriendelijke luiers en pampers. Gezien de hoeveelheden luiers die de wereld gebruikt en het een primaire behoefte is van baby’s, komt dit onderwerp regelmatig aan bod in het nieuws. Op deze pagina vind u de laatste nieuwtjes over alle soorten luiers over de hele wereld. Met z’n allen maken we het verschil, en daarom is het belangrijk dat men ecologisch verantwoord te werk gaat bij de productie, maar ook bij de aanschaf van luiers en pampers.


 

Een wereldwijd luier tekort dreigt door een explosie in een fabriek in Japan. De fabriek waar de explosie plaatsvond is verantwoordelijk voor een marktaandeel van 20% wereldwijd in de productie van super absorberend polymeer. Die stof wordt gebruikt voor de productie van papieren luiers en pampers. De fabriek produceert 320.000 ton polymeer op jaarbasis. Een wereldwijd ‘papieren’ luiers tekort dreigt dan ook. 
In het zuiden van Noorwegen is een tekort aan luiers en pampers ontstaan door koopgekke Oost-Europeanen. De luiers worden goedkoop ingeslagen en vervolgens massaal de grens over vervoerd. Sommigen nemen wel 80.000 luiers in één keer mee volgens douaniers. Door de prijzenoorlog in Noorwegen is het aantrekkelijk te worden om luiers in te kopen en in eigen land te verhandelen met lichte winst. 
Bruce Willis is naar eigen zeggen een kampioen in het verschonen van luiers. Hij zegt van het leven te genieten en zelfs plezier te halen uit het verschonen van de pampers. Naar eigen zeggen kan hij sneller dan wie ook ter wereld luiers verschonen en doet het zelf in minder dan 7 seconden. Of hij dat snelheidsrecord met zijn eigen pamper heeft behaald is niet bekend!
Op steeds meer plaatsen in Nederland komen speciale inzamel plaatsen voor luiers en pampers. Recentelijk nog in Dorst. In speciale luierzakken kunnen de afgedane luiers worden ingeleverd in een speciale milieustraat. Oom bij de kinderopvang kunnen de pampers worden ingeleverd. De gemeente zegt: Dergelijke maatregelen horen bij een stad met veel jonge gezinnen. Een belangrijk maatregel die het milieu ontlast. 
Een vader heeft geprobeerd drugs te versmokkelen in de luier van zijn zoon. Er werden bolletjes cocaïne in de pamper van de 1 jaar oude jongen gevonden. De 31 jarige verdachte is afkomstig uit het caribische gebied en werd gesnapt bij een 100-procents controle in Schiedam. De man bedreigde de doauniers bij zijn aanhouding. Het is niet de eerste keer dat iemand drugs in luiers en pampers probeert te smokkelen. 
In Rijswaak heeft een kinderdagverblijf zich ontfermt over een afgestoten lammetje. Het lammetje werd voorzien van een pamper en volledig opgenomen door de kinderen. Het lammetje Rambo werd verstoten en wordt nu liefdevol verzorgd door alle kinderen. Deze luier heeft dus wel een hele bijzondere bestemming gekregen. Wie de pamper verschoont is niet bekend.