Besparen op luiers


Besparen op luiers

Luiers en pampers zijn een flinke kostenpost voor jouw in de eerste levensjaren van je kind. Je hebt er door de jaren heen flink wat van nodig. Het hoeft dan ook weinig betoog dat je hier flink op kunt besparen wanneer je de luiers aanbiedingen in de gaten houdt. Hier pak je flink wat geld mee, wat jij lekker in je beurs kunt houden om andere dingen mee te doen. We nemen je mee in een kleine rekensom om te laten zien wat jij kunt besparen in de aanschaf van luiers.

Aannames (licht variabel)

 

Hoeveel luiers heb je nodig?

  • In jaar 1 ongeveer 8 per dag, dus 2555 per jaar.
  • In jaar 2 ongeveer 5 per dag, dus 1825 per jaar.
  • In jaar 3 ongeveer 4 per dag, dus 1460 per jaar.
  • In jaar 4 ongeveer 4 per dag, dus 1460 per jaar.

Wat kosten luiers die niet in de aanbieding zijn?

De meest gebruikte luiers in Nederland zijn Pampers new baby, Pampers active fit en pampers baby dry. De gemiddelde prijs van de new baby luier is ongeveer 23 cent. Voor de active fit is dit 35 cent. En voor de baby dry 32 cent. Dit zijn gemiddelde prijzen over alle beschikbare maten. Het gemiddelde komt neer op 30 cent, wat we vervolgens aannemen als leidraad. 

Wat kosten luiers die wél in de aanbieding zijn?

Op ieder gegeven moment in het jaar vind je wel ergens luiers aanbiedingen. Sterker nog, deze site bestaat bij de gratie er van. Je vind bij ons altijd de beste luiers aanbieding. Bij luiers aanbiedingen krijg je meestal 3 pakken luiers voor de prijs van 2, dit komt dus neer op een korting van 33%. Natuurlijk zijn er ook soms andere korting percentages zoals 50, 30, 25, 15 of 10 procent. 

Om de berekening overzichtelijk te houden gaan we uit van een gemiddelde korting van 25%. Luiers van normaal 30 cent kosten dan nog slechts 22,5 cent per luier. 

Opsomming kosten luiers

7300 luiers die niet in de aanbieding zijn kosten – 7300 x €0.30 = € 2190.
7300 luiers die wél in de aanbieding zijn kosten – 7300 x € 22,5 = € 1642,50.

Het verschil bedraagt dus € 547,50 wat jij lekker in je zak kunt houden als je 4 jaar lang luiers in de aanbieding koopt. Wie zegt daar nu nee tegen?

We willen je daarom ook sterk adviseren om deze site aandachtig in de gaten te houden. De beste aanbiedingen van iedere week vind je overzichtelijk op een rijtje op ons homepage