Wanneer kan je baby zonder luier?


Wanneer kan je baby zonder luier?

Wanneer jouw baby zonder luier kan, kunnen wij je niets over vertellen. Dit verschilt namelijk per baby. De ene baby kan al vrij snel zonder luier, de andere baby doet er maanden zo niet, jaren langer over. Hoe eerder je baby zindelijk is en zonder luier kan, hoe beter. Dit scheelt jou namelijk flink in de beurs en zo hou je meer geld over om te besteden aan andere dingen. En natuurlijk hoef je dan ook niet meer luiers te verschonen, ook bepaald geen straf lijkt ons. 

Na 18 levens maanden

Veel baby’s kunnen in principe na anderhalf jaar fysiek hun ontlasting inhouden. Baby’s zijn hier dan echter zelf nog niet heel bewust van, en laten het desondanks toch nog vaak lopen.

Na 24 levens maanden

Veel baby’s weten tussen het 2de en derde jaar overdag hun poep en plas binnen te houden. Het besef dat de behoefte op een pot dient te gebeuren begint nu te komen. ‘s nachts wil dit besef er echter nog steeds wel eens bij in schieten.

Na 36 levens maanden

Baby’s leren veelal na 36 maanden niet alleen overdag, maar dan eindelijk ook ‘s nachts hun behoeften in te houden. Ben je eindelijk van de luiers af!

Richtlijnen

De hierboven omschreven perioden zijn natuurlijk richtlijnen en zoals omschreven verschilt dit per situatie. Het zijn benaderingen die wel redelijkerwijs in de buurt van de realiteit zouden moeten komen, maar geen garanties. Je baby kan onder invloed van spanning, stress of veranderde situaties ook een tijdelijke terugval krijgen, waardoor de luiers uiteindelijk toch weer uit de kast moeten getrokken worden. Men moet geduldig zijn met dit proces en de baby kans geven om dit zindelijkheidsproces te leren. Gelukkig hebben wij natuurlijk altijd de beste luier aanbiedingen voor je!