Wanneer luier verschonen?


Wanneer luier verschonen?

Buiten het feit dat het voor je baby natuurlijk ontzettend onprettig is om met een volle luier rond te waggelen, kan het op den duur ook zorgen voor infecties. Wees daarop altijd op tijd met het verschonen van de luier van je baby. Dit voorkomt een hoop ellende en natuurlijk nare geurtjes. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om de luier daadwerkelijk te vervangen?

Is het belangrijk dat de luier tijdig verschoond wordt?

Voor je baby is het natuurlijk niet prettig, die volle luier die op spanning staat. Als je echt te lang wacht kan het zelfs gaan lekker en worden de kleertjes nat en smerig. De ontlasting van de baby kan de huid ruw maken en zorgen voor luier uitslag. Om infecties en ontstekingen te voorkomen dien je dus regelmatig te controleren of het weer bingo is of niet.

Hoe weet je wanneer je de luier moet verschonen?

Het valt niet altijd mee om een vuile luier te signaleren en determineren. Na verloop van tijd wordt je hier uiteraard wel bedrevener in dan in het begin stadium. Wegwerpluiers zijn bijzonder absorberend, en kunnen dus soms helemaal verzadigd zijn, vooraleer je het signaleert. Bijkomend voordeel is wel dat de meeste baby’s er zo ook geen last van hebben. Dit scheelt een hoop huilpartijen. Het valt aan te bevelen om met enige regelmaat, zeg om de paar uur even met je vinger te controleren of de luier bevuilt is. Mocht dit idee je tegenstaan kun je natuurlijk ook standaard om de zoveel uur een luier vervangen.